POGOJI POSLOVANJA

Kot uporabniku spletne strani “www.dogtra-ovratnice.si” vam spodaj navajamo potek poslovanja in medsebojne obveznosti ter pravice.

1. POSTOPEK NAKUPA

Na spletni strani lahko izbirate med izdelki blagovne znamke Dogtra. Najprej izberite želene izdelke tako, da jih oddate v košarico s klikom na povezavo “DODAJ V KOŠARICO” ali “V KOŠARICO”.

V košarico lahko oddate več artiklov hkrati. Ko se odločite nakup zaključiti, nadaljujte “NA BLAGAJNO”.

NAROČILO SE ZAKLJUČI V NASLEDNJIH KORAKIH:

1.1. POGLEJ KOŠARICO

V POGLEJ KOŠARICO lahko preverite izbrane izdelke in jim spreminjate količino ali jih odstranite. Če imate KUPON ga lahko uporabite tako, da vpišete kodo kupona in kliknete “NADALJUJ K BLAGAJNI”.

1.2. NASLOV ZA DOSTAVO IN ZA PLAČILO

V primeru, da se naslov za dostavo razlikuje od naslova ob regitsraciji lahko izberete drugi  naslov za dostavo. Pod “Opombe naročila” lahko vpišete vaše morebitbe želje vezane na dostavo.

1.3. DOSTAVA

Tukaj lahko izberete vrsto dostave, glede na strošek in rok dostave. Privzeta je opcija najboljša cena.

1.4. PLAČILO IN ODDAJA NAROČILA

1.4.1. NAČIN PLAČILA

Nadaljujte in izberite način plačila, ki vam najbolj ustreza:

 • Po povzetju (plačilo v gotovini ob dostavi blaga)
 • Plačilo po predračunu na TRR (dobava po prejetem plačilu)
 • PayPal

1.4.2. ODDAJA NAROČILA

Za nadaljevanje morate označite, da se strinjate s pogoji poslovanja.
Nadaljujte in zaključite nakup s pritiskom “ZAKLJUČI NAKUP”. Nakup je tako zaključen.
Po oddaji naročila vam bomo po elektronski pošti potrdili, da smo naročilo prejeli.

V podjetju Gepoint d. o. o. (v nadaljevanju prodajalec) bomo oddano naročilo prejeli v obdelavo, preverili čas dobave želenih artiklov in naročilo skladno s splošnimi pogoji poslovanja čimprej obdelali. Po elektronski pošti vas bomo obveščali o stanju vašega naročila.

Če z nakupom niste zadovoljni, lahko blago v roku 14 dni od datuma dobavljenega blaga zavrnete, mi pa vam bomo vrnili vrednost kupnine, pod pogoji, ki jih navajamo pod točko 5.

2. CENE IN NAČIN PLAČILA

2.1. CENE

Vse cene vsebujejo DDV in veljajo EXW pošiljatelj, veljajo pa v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila pod pogoji, ki jih določa prodajalec. Lahko se zgodi, da je prikazani podatek o ceni napačen, o čemer vas prodajalec pri potrditvi naročila opozori in vam ponudi rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko je naročilo oddano.

Za oddajo naročila se šteje tudi naročilo preko emaila. Prodajalec ima pravico sprejeti naročilo ali ga zavrniti. O dogodku kupca obvesti na email ali na drugi način.

Cene so EXW Gepoint d. o. o. (kupec je dolžan plačati stroške dostave, ki se mu prikažejo v postopku nakupa in obračunajo pri poslani ponudbi ali po povzetju).

2.2. NAČIN PLAČILA

Možno je plačevanje na spodnje načine:

 • Po povzetju – plačilo v gotovini ob dostavi blaga – možno samo za Slovenijo.
  Opomba: Pošiljanje po Sloveniji se izvaja s Pošto Slovenije. Pošta ob dostavi po povzetju zaračuna provizijo pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije oz. po naslednji lestvici in veljajo samo za Slovenijo.

  • do vrednosti 98€ se zaračuna 1,05€
  • nad 98€ do 501€ se zaračuna 1,07% od vrednosti
  • nad vrednostjo 501€ se zaračuna 5,36€

Pošiljanje po povzetju se lahko izvaja tudi z GLS d.o.o. po pogojih, ki jih zaračuna GLS d.o.o.

 • Po prednaročilu z nakazilom na podjetje Gepoint d. o. o.. Predračun vam bomo poslali po e-pošti ali po sms-u.
 • S PayPal – varno plačilno sredstvo. Več o Paypal: https://www.paypal.comOpomba: Ob dostavi lahko nastanejo stroški poštnine, točka 3.

3. DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

3.1. DOSTAVA

Preko naših pogodbenih partnerjev bo vaše naročilo prispelo na želeno mesto v čim krajšem času in v okviru dogovorjenega roka.
Blago bo dostavljeno s paketno dostavo pošto Pošte Slovenije d.d. oziroma z GLS d.o.o. po Sloveniji in drugimi poslovnimi partnerji in poštami po Evropi in svetu.

3.2. STROŠKI DOSTAVE

Dostava je plačljiva za nakupe do skupne vrednosti 180 €. Nad to vrednostjo je dostava brezplačna za Slovenijo.
V postopku nakupa si lahko izberete želeni termin dostave naročenega blaga. Posledično se spreminja strošek dostave.
Sistem nabavljene vrednosti v kombinaciji s stroški dostave je prikazan v spodnji tabeli ločeno po državah v katere je blago namenjeno:

 • Do 5 dni nakup do 180€:
DRŽAVA STROŠEK Z DDV
Slovenija 6,50 €
Hrvaška 14,00 €
Italija, Nemčija, Srbija, UK, Francija, Avstrija,
Benelux, Švica, Češka, Slovaška, Madžarska, Španija
29,00 €
Ostali svet 45,00 €
 • Od 5-15 dni nakup do 180€:
DRŽAVA STROŠEK Z DDV
Slovenija 5,00 €
Hrvaška 12,00 €
Italija, Nemčija, Srbija, UK, Francija, Avstrija,
Benelux, Švica, Češka, Slovaška, Madžarska, Španija
26,00 €
Ostali svet 45,00 €
 • Do 5 dni nakup nad 180€:
DRŽAVA STROŠEK Z DDV
Slovenija Brezplačno
Hrvaška 12,00 €
Italija, Nemčija, Srbija, UK, Francija, Avstrija,
Benelux, Švica, Češka, Slovaška, Madžarska, Španija
26,00 €
Ostali svet 45,00 €
 • Od 5-15 dni nakup nad 180€:
DRŽAVA STROŠEK Z DDV
Slovenija Brezplačno
Hrvaška 10,00 €
Italija, Nemčija, Srbija, UK, Francija, Avstrija,
Benelux, Švica, Češka, Slovaška, Madžarska, Španija
22,00 €
Ostali svet 40,00 €

Strošek dostave se lahko spremeni po oddanem naročilu glede na volumen in težo izdelka. O nastalem strošku se obvesti kupca.

4. GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu, skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov RS (ZVP).
Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa, kjer je naveden tudi veljavni čas garancije.
Ob nakupu prejmete tudi navodila, ki vam bodo pomagala pri uveljavljanju garancije.

5. VRAČILO BLAGA

V primeru, da kot kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da s pisnim sporočilo odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni prodajalcu v roku 14 dni po poslanem pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete tukaj: Obrazec za odstop od pogodbe

Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov info@dogtra-ovratnice.si ali nas pokličite na telefonsko številko +386 (0)41607 517, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo.

Odstop od pogodbe moramo vedno prejeti pisno.

Kupnino za vrnjene artikle bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil potrošnik ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Izdelki naj bodo nepoškodovani in v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili oz. priložite kopijo originalnega računa. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:
• za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
• za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
• za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
• za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
• zapečatene avdio- ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
• zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
• blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
• digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Izdelke lahko vrnete osebno ali z dostavno službo na naslov *Gepoint d.o.o. Cesta na Brdo 77, 1000 Ljubljana* – pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Prosimo, da se pred vračilom posvetujete z našim reklamacijskih oddelkom, katero način je za vas najboljši.

Svetujemo, da pred vračilom blago ustrezno zavarujete v primerni embalaži za pošiljanje.

V kolikor uveljavljate garancijo, bo blago hitreje obravnavano v primeru, da blago po predhodnem dogovoru pošljete neposredno na pooblaščeni servis.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Vračilo artikla za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

6. PRAVNO OBVESTILO

Splošni pogoji spletne trgovine dogtra-ovratnice.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot)

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.dogtra-ovratnice.si (prodajalec), pravice in obveznosti uporabnika in prodajalca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Varovanje osebnih podatkov – ZVOP

Uporabnik z vpisom v e-novice, uporabo kontaktnega modula ali z zaključitvijo postopka oddaje povpraševanja, naročila, nakupa in registracije soglaša, da Gepoint d.o.o. obdeluje (zbira, vpisuje, shranjuje in uporablja) na ta način pridobljene osebne podatke v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Gepoint d.o.o. uporablja osebne podatke samo za interne potrebe, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij in posebnih mest na spletni strani ter za potrebe uspešne izvedbe nakupa. Podatki se uporabljajo tudi za ostalo splošno ali potrebno komunikacijo z uporabnikom.

Nikoli vam ne bomo pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili, razen v primeru pomembnih transakcijskih e-sporočil. Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od naše e-pošte, zahtevate informacije glede varovanja vaših osebnih podatkov in nam posredujete spremembe vaših oddanih osebnih podatkov na naslovu info@gepoint.si ali info@dogtra-ovratnice.si.

Izjava o varovanju osebnih podatkov se nanaša na predstavitveno stran podjetja Gepoint d.o.o. ter na vse njene podstrani in povezane strani v lasti podjetja. Spletne strani na tej privzeti strani lahko vsebujejo povezave do drugih oskrbovalcev in spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate spletne strani podjetja Gepoint d.o.o., si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Gepoint d.o.o. zagotavlja, da so osebni podatki o uporabnikih s katerimi razpolaga zavarovani na tak način, da je onemogočeno slučajno ali namerno uničevanje, sprememba, poneverba ter izguba ali obdelava s strani nepooblaščenih ali tretjih oseb. Uporabnik mora tudi sam poskrbeti za varovanje osebnih podatkov na način, da zavaruje svoje uporabniško ime in geslo, ki ga je pridobil ob morebitni registraciji.

Avtorska zaščita

Celotna vsebina spletne strani www.dogtra-ovratnice.si je avtorsko pravno zaščitena kot individualne stvaritve oziroma kot podatkovne zbirke in je last podjetja Gepoint d.o.o. oz. njegovih poslovnih partnerjev. Varstvo zajema besedila in grafično zasnovo. Slike so prosto pridobljene na spletu in na strani www.dogtra.com. Avtorsko pravno zaščitene vsebine je dovoljeno uporabljati zgolj za zasebne namene, oziroma s pisnim privoljenjem podjetja Gepoint d.o.o.

6.1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 Gepoint d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Gepoint d.o.o. kot skrbnik in prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. Skrbnik prav tako ne odgovarja za slovnične in opisne napake na celotni strani www.dogtra-ovratnice.si.

Gepoint d.o.o. ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Trudimo se, da mnenja pred objavo pregledamo in zavrnemo tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Gepoint d.o.o. ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Gepoint d.o.o. kot lastnik in skrbnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Gepoint d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

7. DODATNE UGODNOSTI PRI NAKUPU

7.1. DARILNI BONI

Obdarujte vaše najbližje! Podarite jim DARILNI BON za nakupovanje na naši spletni trgovini.

Darilne bone lahko podarite za rojstni dan, obletnico poroke, božično ali novoletno darilo, opravljeno diplomo itd.

Darilni bon lahko kupite v naši trgovini. Pri nakupu lahko izbirate med različnimi vrednostmi.

Po nakupu prejmete avtomatsko generiran PDF darilni bon na vpisan email ob zaključku nakupa.

Postopek nakupa z darilnim bonom:

 • Kupec doda v košarico izbran darilni bon ali več njih
 • Po uspešno izvedenem plačilu bo kupec na svoj vpisan email dobil avtomatsko generirane darilne bone z unikatno kodo in veljavnostjo

Prejemnik darilnega bona lahko bon izkoristi na spletni strani www.dogtra-ovratnice.si ob nakupu vseh izdelkov.

Prejemnik ob zaključku nakupa v polje “koda kupona” vpiše kodo izpisano na darilnem bonu.

Vrednost bona se odšteje od celotnega zneska.

V primeru nakupa, ki je višji od določene vrednosti bona, kupec doplača preseženo vrednost naročila.

V primeru nakupa, ki je nižji od določene vrednosti bona, se prejemniku kupona ne vrača preostanek kupnine.

Darilni boni so unovčljivi samo 1x in veljajo 90 dni od nakupa darilnega bona.

7.2. KUPONI ZA POPUST

Kupone lahko pridobite:

 • Kot dodatno ugodnost v primeru nakupa nad določeno vrednostjo
 • V posebnih primerih v postopku nakupa
 • V primeru izrednih ali prazničnih akcij
 • V primeru sodelovanja v nagradnih igrah in drugih promocijah
 • Drugo: Kuponi so večmestne kode, ki vsebujejo popust določen v odstotkih.

Kupone se lahko koristi in njihovo kodo vpiše pri naslednjem postopku nakupa. Končna vrednost nakupa se zmanjša za odstotno vrednost kupona.

8. PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Gepoint d.o.o. se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav lahko kupec pokliče na 041 607 517 ali nam piše po elektronski pošti na info@dogtra-ovratnice.si ali info@gepoint.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Podjetje Gepoint d.o.o. si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno in ne preko sodišča, saj so postopki dolgotrajni in v večji meri nesorazmerni z vrednostjo artikla/ov, ki so po navadi predmet spora.

9. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Gepoint d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Za spletno reševanje potrošniških sporov uporabljamo platformo (SRPS), ki je na voljo potrošnikom tukaj.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

10. STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

KDAJ JE STVARNA NAPAKA?
Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

11. PIŠKOTKI

Vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih napravah, s katerimi brskamo po internetu, že ogromno piškotov iz različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (ZEKom-1) pa prihajajo v uporabo spremembe glede obveščanja oziroma soglašanja obiskovalcev glede uporabe piškotov.

11.1. KAJ SO PIŠKOTI?

Piškoti so besedilne datoteke, ki se shranjujejo na napravah (osebni računalnik, tablice, mobiteli) med brskanjem po internetu. Piškoti se shranjujejo z namenom prepoznavanja naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotov na naprave je pod stalnim in popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik uporablja, razen v primeru, če je uporabnik onemegočil shranjevanje piškotov na svojo napravo.

11.2. KAKŠNA JE NJIHOVA PREDNOST?

Shranjeni piškoti omogočajo hitrejšo in bolj enostavno interakcijo med spletnim uporabnikom in spletnim mestom. S pomočjo shranjenih piškotov si določeno spletno mesto zapomni preference posameznika in s tem skrajša čas ter poveča učinkovitost brskanja po spletnih mestih.

11.3. PRIMERI UPORABE PIŠKOTOV:

 • Prilagoditev prikazovanja vsebin na spletnih straneh glede na pretekle obiske.
 • Spletna mesta, ki zahtevajo prijavo, s pomočjo shranjenih piškotov ohranijo prijavo posameznika.
 • Prepoznava naprave s katero dostopate do spletnega mesta omogoča prilagoditev prikaza vsebine dotični napravi.
 • so obvezni za nemoteno delovanje nekaterih storitev (spletne banke, spletne trgovine itd.)
 • Shranjevanje izbranih naprav, ponudb in njihova medsebojna primerjava
 • Spremljanje obiska na določenem spletnem mestu (učinkovitost prikaza vsebin, ustreznost oglasov, izboljšava spletnih strani)

11.4. NASTAVITVE PIŠKOTOV?

Shranjevanje piškotov na napravo je odločitev vsakega posameznika. Nadzor in spreminjanje nastavitev piškotov je omogočeno v vsakem brskalniku, ki ga posameznik uporablja. Za informacije o nastavitvah piškotov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

11.5. UPORABA PIŠKOTKOV NA NAŠI SPLETNI STRANI

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo. Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.