Ali so elektronske pasje ovratnice varne?

Ali so elektronske pasje ovratnice varne?

Če se vam porajajo vprašanja, ki zadevajo daljinske ovratnice za trening bodite previdni, pri kom iščete odgovore oz. informacije.

Nemalokrat so vprašanja odgovorjena z zgodbami, ki nimajo kaj dosti povezave z dejstvi in realnostjo. Posamezniki želijo včasih prikazati škodljive in nepravilne informacije o mitu, da lahko ovratnice zagorijo.

Ta mit enostavno ne drži.

Električna moč ovratnice namreč ni dovolj visoka, da bi ustvarila toploto, ki je potrebna za to, da bi tkivo zagorelo. Če še vedno dvomite v varnost zaradi določenih slik, na katerih so bili prikazani psi z grdimi opeklinami, naj nekaj razjasnim.

To se zgodi zaradi trenj.

Ni jih povzročila toplotna moč, ampak uporabnik, ki je neprimerno ravnal z ovratnico. To se lahko zgodi, če pustite ovratnico predolgo časa na psu in do tega lahko pride tudi z nekaterimi drugimi pripomočki za trening. filmora activation key 2018

Predstavljate si, da več dni zapored nosite gumijasti trak okoli svojega zapestja. Koža pod njo bi bila podvržena omejenem pretoku krvi. Enako se lahko zgodi z e-ovratnicami, če jih imajo psi predolgo na sebi.

Veličina e-ovratnic mora ustrezati širini vratu, saj tako preprečimo nepotrebno stiskanje in drgnjenje.

Vsem tem problemom se lahko izognete tako, da enostavno in odgovorno sledite navodilom.

Ko uporabljate e-ovratnico imejte v mislih naslednje napotke in problemov z iritiranjem kože ne bo:

  • Ustrezno namestite ovratnico. Poskrbite, da je ovratnica dovolj zatisnjena, da ne pleše okoli pasjega vratu in da ne more pasti, ko pes skloni glavo k tlom.
  •  Če bo vaš pes nosil ovratnico za čas treninga, ki bo trajal cel dan, pomaknite oz. ponovno namestite spejemno škatlo vsakih nekaj ur, da ne bo vedno na istem mestu.
  • Daljinsko ovratnico ne puščajte na psu več kot 10 ur dnevno.
  • Daljinske ovratnice so varne za uporabo v vodi in v vlažnih okoliščinah, vendar je priporočljivo, da po plavanju odstranimo ovratnico, da se koža oz. dlaka pod sprejmnikom osuši. Ovratnice raje ne izpostavljamo preveč mokremu vremenu.
  • Redno krtačite psa, da se znebi odpadle dlake in se tako ne nabira na ovratnici.
  • Pred in po vsaki uporabi preverite vrat vašega psa, saj se boste tako prepričali, da je koža zdrava in ne-iritirana.

Nauk te zgodbe je, da daljinske ovratnice ne bodo opekle vašega psa in da se trenja da enostavno preprečiti s pravilnim prakticiranjem.

Trenirajte pametno in uživajte v času, ki ga preživite s svojim psom!