Dosegljivi smo na info@dogtra-ovratnice.si ali +386 (0)41 607 517 | Slovenščina
3 razlogi zakaj izbrati e-ovratnico za treniranje vašega psa

3 razlogi zakaj izbrati e-ovratnico za treniranje vašega psa

Ste kdaj razmišljali, da bi kupili daljinsko ovratnico za treniranje vašega psa? Verjetno vas je kdaj prešinilo, da bi si priskrbeli »šok ovratnico« kot zadnji poiskus rešitve problema, ki ga imate z vašim pasjim prijateljem.

Razumljivo je, da se kdaj razburite. Prepogosto pes ponagaja tako, da skače naokoli, laja brez pravega razloga, grize stvari in podobno. Kot lastnik seveda obožujete svojega psa, vendar ste naveličani nadležnega vedenja in želite, da se konča!

Kot profesionalni trener vas popolnoma razumem. Dnevno poslušam zgodbe obupanih pasjih lastnikov. Vendar, preden posežete po ravnanju, ki je za vas zadnja rešitev, naj vam najprej pojasnim nekaj stvari o ovratnicah in kaj dejansko lahko storijo za vas in vašega psa.

Kot prvo, treniranje z ovratnico na daljinsko upravljanje je najhitrejši in najenostavnejši način, da dosežete odzivnost pri psu, ko ni na povodcu.

Pes, ki je pravilno treniran z daljinsko ovratnico, lahko varno uživa svobodo, ki jo nudi tekanje brez povodca. Veliko ljudi smatra daljinsko ovratnico za »navidezen povodec«, ki psu omogoča svobodo in zagotavlja, da pri tem ostane varen. Verjamem, da psi, ki so trenirani z e-ovratnico gredo na več različnih mest in počnejo več stvari zato, ker se njihovi lastniki počutijo bolj samozavestne in sigurne v to, da imajo nad njimi potrebno kontrolo.

Daljinske ovratnice lahko dramatično izboljšajo komunikacijo med vami in vašim psom zato, ker omogočajo boljši »tajming«.

Da bi trenirali efektivno moramo prekiniti nezaželjeno vedenje V TRENUTKU, ko se zgodi. Če je pes več metrov stran od nas »tajming« postane izziv in v tem primeru daljinska ovratnica premaga razdaljo in poseže vmes, kadar je potrebno prekiniti psa v točno določenem momentu. Izboljšan »tajming« je prednost, ki omogoča hitrejše učenje in veliko večjo učinkovitost.

Kot zadnje pa, če ustrezno uporabljamo daljinske ovratnice so te dejansko manj stresen način treniranja kot večina običajnih metod.

To je najbrž ravno nasprotno od tega, kar ste pričakovali. Če boste sledili osnovnim navodilom bo rezultat zadovoljen, srečen pes. To pa zato, ker je njeno delovanje tako črno-belo za pasje razumevanje, da poenostavi proces učenja. In s poenostavljanjem razumevanja psu občutno zmanjšamo stres.

Če ste vzeli v obzir nakup daljinske ovratnice za vašega psa, nadaljujte z razmišljanjem v tej smeri. Imejte v mislih to, kaj pozitivnega prinese enostavnejša komunikacija, ki je manj stresna za oba. Začnite načrtovati nove avanture, na katere boste s seboj vzeli vašega psa, ki se bo vedel vzorno!

Close Menu
×

Cart